Київраду зобов’язали знизити тарифи на розміщення телекомунікацій


Антимонопольний комітет офіційно рекомендував Київраді знизити тарифи на розміщення телекомунікаційних мереж у житлових і нежитлових будівлях комунальної власності.

Про це під час брифінгу у четвер заявив перший заступник голови комітету Рафаель Кузьмін.

Як повідомляє прес-служба АМКУ, Київрада своїм рішенням від 14 липня  доручила КП "Київжитлоспецексплуатація" здійснювати моніторинг та координацію розміщення суб’єктами господарювання телекомунікаційних мереж у будівлях комунальної власності, укладати відповідні договори.

Крім того, під час визначення розміру тарифу на вказану послугу витрати розраховуються на кожну квартиру житлової будівлі, без урахування того, користуються мешканці відповідними послугами чи ні.

За даними Комітету, лише 25 % від суми отриманих підприємством платежів за розміщення мереж спрямовується на відшкодування витрат на утримання відповідних місць, а решта – 75 % розподіляється за іншими, не пов’язаними з цим напрямками діяльності.

"Такі дії можуть призвести до встановлення економічно необґрунтованих тарифів на розміщення телекомунікаційних мереж та, відповідно, до завищення витрат на надання телекомунікаційних послуг", наголосили в АМКУ.

На вимогу Комітету Київрада має забезпечити встановлення тарифів на послугу на економічно обґрунтованому рівні, довести це до відома громадськості та суб’єктів господарювання.

Київрада також повинна надати в установленому порядку проект рішення, яким будуть вноситися відповідні зміни, на погодження органам Комітету.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ