Пенсіонери в обмін на квартиру їздять за кордон і їдять морозиво


Попри те, що сотні киян, підписавши договори довічного утримання опинилися на вулиці, є у столиці й ті, кому пощастило з "опікунами".

Як пише "Сегодня", до видання звернулися бабусі, які завдяки такому договору зараз їздять за кордон і купують дорогий одяг.

Щоправда, додають пенсіонери, вони дуже довго консультувалися з юристами й самі дивилися закони, щоб не прогадати.

Таких, за даними видання, близько сотні.

Так, 73-річна Валентина Давидівна одержала 60 тисяч гривень за свою однокімнатну квартиру на вул. Мілютенка та ще отримує гроші щомісяця.

"Я поклала ці гроші в банк і тепер щомісяця одержую відсотки. Також одержую щомісяця утримання — 700 гривень, інвестор оплачує мені всю "комуналку", ну й плюс моя пенсія не маленька — 1600 гривень", — похвалилася пенсіонерка.

Тож на пенсії жінка змогла поподорожувати.

"У травні я була в Асканії-Новій, у червні я 2 тижня каталася на байдарці по Десні й от зараз приїхала з Туреччини, де була тиждень. У нашій компанії мандрівників 10 людей. Збираємося скоро їхати в Європу", — додала Валентина Давидівна, у якої ні дітей, ні родичів немає.

Її сусідка по масиву, самотня 72-річна Муза Порфиріївна, уже 5 років на "договорі". За свою квартиру на вул. Братиславській вона одержує щомісяця утримання  — 550 гривень, плюс на всю "комуналку".

"Тепер я їм морозиво в брикеті, рибку жарю й оселедця їм", — розповіла пенсіонерка.

Подібна історія і у 82-річної Ніни Тихонівни з вул. Райдужної. Квартира її "опікуну" обійшлася у  40 тисяч гривень відразу та 800 гривень щомісяця.

У той же час пенсіонерам варто бути дуже обережними. Адже, за словами начальника Головного управління праці й соцполітики КМДА Тетяни Костюренко, тільки цього року через квартирні афери на вулиці опинилися 2 тисячі старих.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ