Зарплату медикам піднімуть на 30%?


Головне управління охорони здоров'я просить у наступному році виділити на медичну галузь 7 мільярдів 324,7 мільйона гривень.

Ці потрібно для того, щоб підвищити зарплати медпрацівникам та збільшити видатки на медичні препарати й харчування, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"Ми акцентуємо увагу на заробітній платі, адже цього року надбавка за складність і напруженість праці для медичних працівників так і залишилась на рівні 14,3%, тому ми просимо збільшити її хоча б до 20%, у середньому це 385 гривень",— розповіла заступник начальника ГУ охорони здоров’я Євгенія Матюшко.

Управління також пропонує підвищити видатки на медикаменти і продукти харчування, на які сьогодні передбачено 5,7 гривні на один ліжкодень, хоча ця сума має становити хоча б 30 гривень.

Варто підняти видатки і на медикаменти (сьогодні – це 11 гривень на ліжко день) та на виклик "швидкої" (наразі – 6 гривень).


В ГУ фінансів кажуть, що нині ще опрацьовують контрольні показники, але попередньо можна сказати, що фінансування медичної галузі поліпшиться.

"Нам врахували 153 мільйони гривень на проведення експерименту з переформатування медичної галузі. За рахунок чого ми, можливо, дещо покращимо показники із заробітної плати",— зазначив перший заступник начальника Головногоу правління фінансів Віктор Падалка.

Він наголосив, що за попередніми розрахунками, зарплата медичних працівників має зрости на 30%.

"Щодо витрат на харчування та медикаменти ще тривають розрахунки", - сказав Падалка.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ