У мерії відкриють стильне кафе і ресторан?



Фото restoranbrayton.ru

У столичній мерії вирішили реорганізувати місцеву їдальню. Найближчим часом їдальня у радянському стилі перетвориться на стильне кафе з випічкою й ресторан, куди зможуть завітати всі охочі, пише "Сегодня".

"Ми отут будемо торгувати кавою й смачною випічкою", - сказав в.о. КП "Держкомобслуговування" КМДА Павло Карпалюк, який раніше працював у відомій мережі ресторанів.

Також у планах нового начальника КП — навести порядок у їдальні мерії. Зараз співробітники скаржаться на погнуті алюмінієві виделки, погано помиті тарілки й несвіжі скатертини на столах.

"Якби ви були в їдальні Кабміну, де працює приватна фірма, ви б побачили різницю – там завжди білі скатертини. Та і їжа в мерії змушує бажати кращого", - скаржиться одна зі співробітниць.

Щоправда, інші працівники їжею в мерії задоволені, а на скатертини, кажуть, не звертають уваги.

"Я на скатертині уваги не звертаю, люблю тут сирнички купувати, смачну рибку. Щоправда, ціні  нещодавно виросли. Наприклад, булочки були 2,8 гривні, а зараз 3 гривні, салат був 7 гривень, а зараз близько 9 гривень", - розповіла одна з фахівців головкому.

Навіть голова КМДА Олександр Попов тут обідає (щоправда, йому їжу несуть просто в кабінет) і його перший заступник Олександр Мазурчак.

Карпалюк каже, що скоро все зміниться.

"Столові прибори й скатертини на столах замінимо, посудомийну машину теж, тому що стара давно не працює. Можна й ресторан отут відкрити, правда ціни будуть високими, націнку доведеться робити в 300% як у всіх ресторанах. Потрібні кухарі, які будуть готовити блюда"під ніж", офіціанти, а чайові отут давати не прийнято, так що всім доведеться платити зарплати", - сказав він.

У мерії не виключають, що будуть в ресторан усіх охочих, як це робиться в меріях багатьох європейських міст.  

Нині ж Хрещатику, 36 працює продуктовий магазин для співробітників, де торгують баликом, дорогим віски, йогуртом, молоком, хлібом.

Співробітники кажуть, що цей магазин часто їх виручає.

"Звичайно, з нашою зарплатою в 3-4 тисячі гривень отут особливо не розженешся, але ж у центрі майже не залишилося продуктових магазинів, так що я тут беру молочко, хліб, іноді ковбасу. А якщо треба когось почастувати, уже й делікатеси. Ціни, як скрізь", — розповів працівник мерії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ