Столичний ЖЕК погрожував мешканцям відключити світло на три дні



Днями на багатоповерхівках Дарницького району з'явилися оголошення ЖЕКу про відключення електропостачання на три.

Повідомлення з печаткою ЖЕКу і підписом начальника Руслана Пєтухова просто ошелешили мешканців.

Начальник ЖЕКу таким чином вирішив покарати "злісних неплатників".

"У зв’язку зі значною заборгованістю окремих мешканців вашого будинку за комунальні послуги з електроенергії та з метою недопущення подальшого заблокування рахунків КП "Управлінян житлового господарства" постачальниками прийнято рішення щодо обмеження електропостачання з 9.00 22 жовтня до 9.00 25 жовтня", йшлося в повідомленні, під яким висів і список боржників (хоча робити це заборонено законом).

Фото Сергій SV з Форуму Українскої правди 

Водночас Пєтухов сподівався, що мешканці, які справно платять за комуналку, підтримають його: "Сподіваюсь на розуміння та підтримку добропорядних мешканців! Прошу завчасно відключити електроприлади для запобігання їх можливого пошкодження".

У приймальні ЖЕКу 204 на прохання "Української правди. Київ" прокоментувати появу таких повідомлень відповіли здивовано: "Ну були оголошення. А що тут такого?" і повідомили, що нічого коментувати не будуть.

У КП "Управління житлового господарства" Дарницького району, рахунки якого уберігали від заблокування заявили, що "це було давно, а Пєтухов звільнений від 26 жовтня".  

Прояснив ситуацію начальник юридичного відділу КП "УЖГ" Олег Шумєєв.

"Начальник ЖЕКу Пєтухов звільнений з займаної посади за ч.1 ст.41 Кодексу законів про працю (одноразове грубе порушення трудових обов’язків). Розклеювання оголошень такого змісту було його власною ініціативою. Вивішування списків боржників – теж його ініціатива. Але відключення електроенергії не було. А Пєтухова звільнений за порушення закону".

Шумєєв додав, оголошення не були погоджені з КП "УЖГ" і дізналися про них тільки після звернень мешканців.

"Зрозумійте, ми не можемо прослідкувати за кожним будинком, але такі оголошення збурили людей. Ми провели перевірку. Поговорили з начальником ЖЕКу і все з'ясували", - сказав начальник юридичного відділу.

Він додав, що "авторських оголошень" були три і красувалися вони чи не на кожному будинку, які обслуговуються ЖЕКом 204, а Пєтухов таким чином хотів вирішити ситуацію з боргами.

"Але КП "УЖГ" ніякого стосунку до електроенергії не має. Люди підписують договори з "Київенерго". ЖЕК може звернутися до "Київенерго" стосовно злісних боржників. Але тільки "Київенерго" може когось відключити", - наголосив Шумєєв.

Він додав, що переважна більшість мешканців здивувалися оголошенням, але сприйняли їх як жарт школярів, адже в дітей саме були канікули.

Як пише Кievpress.net, 41-річний Руслан Пєтухов – військовий пенсіонер, підполковник запасу розквартирування військ і капітального будівництва, 20 років відслужив на різних посадах у Збройних силах України, і, за його словами, від кожного міністра оборони, які помінялися протягом цих років, має спеціальні нагороди. Одружений, виховує сина 10-ти років.

Начальником 204-го ЖЕКу пропрацював трохи більше місяця.

Після оголошення про відключення електроенергії він розвішував на будинках дивні оголошення із вказівками розвідувальним ескадрильям "Сталінські Соколи" і диверсійним групам "Сарана" про те, що "Ворог" розрізненими групами просувається між будинками".

 

 

"Цивільна система ЖКГ сьогодні загниває, Збройні сили – більш консервативна структура, там немає таких вільностей з оплатою. Тому, коли керівництво повідомило, що наша ділянка втрачає лідерські позиції по сплаті комунальних послуг, я вирішив застосувати воєнну тактику", - сказав Пєтухов у коментарі Кievpress.net.

Першим етапом, за його словами, стало оголошення про обмеження електропостачання зі списком  боржників.

"Але реакції на нього не було ніякої: ті, кого він не стосувався, просто проходили повз, а один з боржників списку просто зривав оголошення. Тоді довелося задіяти план "Б" - жартівливий, у якім повідомляв про створення групи "Сталінських соколів", що стежать за порушниками, і групи "Сарана", яка буде боротися зі сміттям", - додав екс-начальник ЖЕКу.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ