У Києві викрили інтернет-шахрая, який обіцяв іноземцям вийти заміж


Співробітники столичної міліції затримали шахрая, який заробляв на бажанні іноземців знайти собі дружину-українку через інтернет.

Як повідомляє прес-служба столичної міліції, до звернувся громадянин Литви, який за бажання зустрітись з дівчиною з України, менше ніж за місяць, витратив майже 500 доларів і засумнівався в чесності шлюбного агентства.

Підозру викликали постійні відмови дівчини від зустрічі, тож іноземець вирішив звернутися до правоохоронців, щоб ті перевірили хто та вередлива пані, яка за такі гроші спілкується з ним в інтернеті.

Менше, ніж за три години співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю встановили місцезнаходження комп’ютера, з якого велось спілкування. Також вдалося встановити, що саме з цього комп’ютера з громадянами країн Євросоюзу листуються ще 20 дівчат.

Переписка вилася з приміщення одного з благодійних фондів Духовного розвитку. 

23-річному зловмиснику знадобилася лише невелика кімната з двома ноутбуками, щоб за спілкування з іноземцями отримувати по 30 доларів на годину.

Хлопець створив 20 фіктивних анкет і самостійно листувався з чоловіками.

На той момент, коли правоохоронці завітали до "офісу", на сайті в режимі он-лайн знаходилось 4 тисячі чоловіків, які шукали собі дружину в Україні.

"Наразі спритний хлопець безкоштовно спілкується з міліцією. Триває дослідча перевірка його комерційно-шлюбної діяльності. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за статтею про шахрайство", відзначили в міліції.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ