Дніпровську набережну засадили вербами


Столична влада взялася за реконструкцію території паркової зони вздовж Дніпра у Дніпровському районі міста.

Так, у суботу у парку "Вербовий гай", що на Дніпровській набережній висадили понад сто верб, повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, серед них: верба плакуча, Матсурди, Хакуро-Нішікі, козяча, вавилонська та золотоволоса.

"Ми зробимо повноцінний парк для відпочинку киян, тобто повністю його реконструюємо. Облаштуємо "Вербовий гай" доріжками, встановимо лави, зробимо освітлення, висадимо дерева та кущі,  встановимо систему поливу, що надзвичайно важливо для парків, а також облаштуємо парк дитячим майданчиком",  – зауважив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Він додав, що у планах також зробити світломузикальний фонтан на воді на створити для молоді скейт-парк. Проте перед реалізацією задумів, керівництво КМДА обов’язково зустрінеться з мешканцями району для того, щоб почути від них, яким вони бачать парк та врахувати їх побажання.

"До роботи у цьому напрямку ми залучили кращих архітекторів та фахівців "Київзеленбуду". Вважаю, що Дніпровська набережна з таким гарним "Вербовим гаєм" вздовж Дніпра та видом на печерські пагорби, повинна бути кращою, ніж Русанівська набережна. Впевнений, що після реконструкції, цей парк стане одним з улюблених місць відпочинку для киян та гостей міста", – сказав чиновник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ