У Попова кажуть, що не забудують Жуків острів



Перший заступник голови Київської адміністрації Олександр Мазурчак впевнений у тому, що всі рішення, згідно з якими було відчужено земельні ділянки на Жуковому острові в Голосіївському районі, буде скасовано.

Про це він сказав на брифінгу 28 жовтня, повідомляють "Українські новини".

"Вся територія, що була виділена незаконно, - ми її забираємо. Я можу гарантувати, що ми пропишемо в генплані, що Жуків острів – це заповідна територія, де не може нічого будуватися. І всі рішення будуть відповідно анульовані, оскільки не зможуть там будуватися, і не зможуть одержати жодних дозволів. І вчорашнє рішення, зокрема, буде скасовано", - сказав Мазурчак.

Він також зазначив, що протягом кількох років у генплан і програму розвитку зеленої зони Києва було внесено сотні змін і повернення відповідних ділянок місто відстоює в судах.

На думку Мазурчака, особи, які відстоюють нинішній генплан, захищають ті зміни, які було внесено й завдяки яким було змінено призначення сотень гектарів зелених зон.

Як відомо, на сесії 27 жовтня Київрада знову відхилила протест прокуратури Києва на рішення про передачу житлово-будівельному кооперативу індивідуальних забудовників приватних житлових будинків "Совські ставки" земельних ділянок загальною площею 15,737 га по вулиці Лютневій 58-А й В на Жуковому острові.

У березні голова КМДА Олександр Попов заявив про незаконне відчуження в період з 2007 року по липень 2010 року 3,5 тисяч га землі в Києві, у тому числі 364 га рекреаційних земель заказника "Жуків острів".

Пізніше він заявив, що очікує повернення в комунальну власність близько 3 тисяч га незаконно відчужених земель.

У 2008 році Апеляційний господарський суд Києва скасував рішення Київради від 22 серпня 2007 року про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Жуків острів" за апеляцією прокуратури Києва.

При цьому Вищий господарський суд залишив у силі рішення Госпсуду Києва від червня 2008 року, яким створення заказника "Жуків острів" було визнано законним.

19 травня 2009 року Верховний Суд направив на повторний судовий розгляд справу про законність рішення Київради про створення заказника "Жуків острів", яким територію заказника було скорочено з 1 тисячі 794,6 га до 196 га.

Раніше повідомлялося, що у липні 2010 року на Жуковому острові почалося будівництво. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ