Дитсадок на Барбюса віддали під будівництво "Укрзалізниці"



Фото womansiti24.ru

Київрада виключила дитячий садок № 392 на вулиці Барбюса, 46 з реєстру дошкільних установ.

За прийняття відповідного рішення проголосували 68 депутатів, повідомляє Київ.comments.ua

з посиланням на "Українські новини".

За словами доповідача з питання депутата Київради від "Народної партії" Віталія Гайдука, приміщення дитсадка було передано "Укрзалізниці" ще в 2000 році і з цього часу в цьому приміщенні дошкільний заклад не працював.

Він зазначив, що "Укрзалізниця" вирішила демонтувати будівлю дитячого саду і побудувати на його місці адмінбудівлю.

Гайдук додав, що будівництво було схвалено Печерською райдержадміністрацією, а в 2004 році Київська міськадміністрація погодилася на розробку проектної документації.

Депутат додав, що земельна ділянка, на якій розташоване приміщення дитячого саду, також знаходиться в постійному користуванні "Укрзалізниці".

"Відновлення в будівлі роботи дошкільної установи неможливо з юридичної точки зору, так, як це не комунальна власність, і, крім того, архітектурно-будівельні норми не дозволяють в цій будівлі організувати роботу садка", - підсумував Гайдук.

При цьому присутні в залі депутати зазначили, що профільна комісія Київради з освіти не підтримала проект даного рішення.

Як відомо, 28 квітня Київрада прийняла рішення про створення тимчасової слідчої комісії, яка займеться вивченням ситуації з нефункціонуючими дошкільними навчальними закладами Києва.

У період з 1991 до 2010 року мережа дошкільних навчальних закладів у Києві скоротилася з близько 800 до 560. При цьому фактично 75% дитсадків столиці перевантажені приблизно на третину.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ