Влада знайшла новий спосіб залучити гроші


Київ залучатиме кошти за механізмом зелених інвестицій.

Про це на засіданні сесії Київради 27 жовтня сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повыдомляэ прес-служба мерії.

Він наголосив, що Київрада підтримала питання, винесені на розгляд Київською адміністрацією, які стосувалися зелених інвестицій.

"Наразі КМДА отримала повноваження вести цей напрямок: приймати відповідні рішення, підписувати договори щодо залучення коштів Кіотського протоколу. Крім того, затверджено сьогодні і важливу для міста програму енергоефективності. Це новий етап у розвитку реформування житлово-комунального господарства та економії енергоресурсів у столиці", – зауважив чиновник.

Він додав, що програмою підвищення енергоефективності на 2011-2015 передбачено впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді, бюджетній сфері, на комунальних та промислових підприємствах міста, об’єктах енергетичного господарства столиці.

Зокрема, йдеться про заміну та реконструкцію теплових пунктів, відновлення теплоізоляції внутрішньобудинкових трубопроводів центрального опалення та гарячого водопостачання.

Також про модернізацію промислових електроплит закладів бюджетної сфери та систем освітлення навчальних класів загальноосвітніх закладів. А також реконструкція систем теплопостачання житлових будинків шляхом заміни вбудованих котелень на модульні тощо.

"Ми плануємо, що виконання заходів, передбачених програмою, дозволить місту економити 1,5 мільйона тонн умовного палива на рік", – підсумував Мазурчак.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ