Сміттєспалювальний завод реконструюють за гроші "з повітря"



Фото blog.kvl.kiev.ua

Центральні теплопункти Києва, системи теплопостачання, котельні та філіал заводу "Енергія" реконструюють за рахунок коштів Кіотського протоколу.

Про це заявив голова фракції "Республіка Київ" Денис Москаль, повідомляє прес-служба фракції.

"Загальна логіка проектів, які підпадають під фінансування за рахунок коштів Кіотського протоколу така: внаслідок їх реалізації мають бути зменшені викиди парникових газів в атмосферу. Тому, в першу чергу, реалізуються проекти з енергозбереження та підвищення енергоефективності", - сказав він.

Водночас депутат додав, що термін дії Кіотського протоколу завершується 31 грудня 2012 року, тож Києву за його рахунок вдасться профінансувати лише ті проекти, які не перевищують цієї дати.

Москаль висловив думку, що залучення коштів Кіотського протоколу для цільових екологічних інвестицій Києва дозволить зменшити кількість державного фінансування бюджету столиці, адже "всупереч світовій практиці держава вкладає у столицю 80% інвестицій замість прийнятних всюди 20-30%".

"Тому якщо КМДА у максимально короткі терміни підготує заявлені Головними управліннями енергетики та комунального господарства 68 проектів з модернізації котелень, реконструкції ЦПТ, систем теплопостачання та філіалу заводу "Енергія", у Києва буде шанс дещо вирівняти баланс надходжень від інвесторів та держави", - сказав депутат.

Як відомо, в рамках схеми зелених інвестицій буде також профінансовано комплексну модернізацію вагонів Київського метро.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ