Кияни влаштують марш на захист міста


29 жовтня у столиці пройде третій марш на захист Києва "За зелені зони, проти "Генплану-2025".

Про це повідомляють активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

За словами активістів, найближчими тижнями в Києві планують затвердити новий генеральний план міста, розрахований на період до 2025 року при тому, що існуючий генплан Києва розрахований до 2020 року.

"Проект так званого "Генплану-2025", розроблений на замовлення Черновецького і Попова, є спробою узаконити відведення земельних ділянок в парках, скверах та історичних ареалах, легалізувати накрадене попередніми поколіннями корупціонерів та створити можливості для комфортного грабунку столиці у майбутньому", - переконані активісти.

Зокрема, наголошують вони, "Генплан-2025" унеможливить повернення розкраденої землі, знищить 7% парків, скверів та інших насаджень, стане "зеленим світлом" подальшій забудові історичних святинь Києва.

""Генплан-2025" є аферою, яку потрібно негайно зупинити. Проект потрібно відхилити, а новий Генплан розробляти лише після повернення накрадених земель та проведення незалежного аудиту нинішнього стану міста", - наголошують активісти.

Учасники маршу збиратимуться у сквері біля метро "Золоті ворота" та пройдуть театралізованою ходою від пам’ятника Ярославу Мудрому (метро Золоті Ворота) до Арки дружби народів розпочнеться.

Початок маршу о 12.00. У кінцевій точці маршруту на 13.00 заплановані громадські слухання з приводу генплану.

Активісти закликають киян долучатися до ходи.

"Принось штучну зелень, влаштуємо красиву ходу! Вийди на вулицю – поверни собі місто!" – закликають активісти.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ