Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ea97395037f4/
Українська правда
Київ

У Києві розширила перелік ритуальних послуг для комунальних служб

27.10.2011  18:07

Київрада розширила перелік ритуальних послуг у столиці, які можуть надавати комунальні ритуальні служби.

За прийняття такого рішення на засіданні 27 жовтня проголосували 89 депутатів.

За словами начальника управління ритуальних послуг КМДА Бориса Фролова, пропри те, що вже пройшло майже 8 років з часу прийняття закону про поховання і похоронну справу, окремі статті закону досі не втілені в життя у столиці, але виконуються в інших містах.

До зазначеного переліку увійшли послуги, які надаються з моменту смерті людини до поховання труни з тілом в могилу або урни з прахом у колумбарну нішу. Також впорядкування та утримання місць поховання у відповідності з традиціями, що не суперечать законодавству.

"Відсутність у Києві переліку ритуальних послуг, який давно затверджений у більшості міст України, не давала можливості ритуальним службам столиці пропонувати відповідні послуги повною мірою. До сьогоднішнього дня вони обмежувалися лише мінімальним необхідним переліком", – сказав Фролов.

Він наголосив, що затвердження такого переліку дозволить ритуальним службам міста встановити відповідні ціни на весь перелік ритуальних послуг. А також у місці, де проводиться оформлення замовлення на організацію та проведення поховання, надати замовнику наочну інформацію про перелік послуг із зазначенням їхньої вартості.

"Відтепер ритуальні служби ввійдуть у законодавче поле та надаватимуть всі види ритуальних послуг населенню. Кияни зможуть орієнтуватися у змісті та цінах на запропоновані послуги, а також обирати з переліку ті послуги, які їм необхідні та підходять за ціновою політикою", – додав Фролов.

Він нагадав, що ціни на ритуальні послуги, які будуть включені в згаданий перелік, буде і надалі затверджувати профільне управління Київської адміністрації.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.