Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ea95d9e6f888/
Українська правда
Київ

У Києві запровадять електронний уряд і "картку хворого"

27.10.2011  16:33

Міська влада розвиватиме систему електронного урядування в столиці. На засіданні 27 жовтня Київрада прийняла за основу відповідний проект рішення.

Згідно з програмою на 2012-2014 роки, впровадження е-урядування в столиці покликане зробити роботу міської влади більш публічною та прозорою, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, скоротить термін оброблення документів та звернень мешканців міста; скоротить адміністративні витрати; спростить обмін інформацією між державними структурами, бізнесом, громадянами та державними службовцями; забезпечить оперативний доступ до публічної інформації про діяльність місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Серед напрямків діяльності Програми передбачені такі як:

- розміщення в місті інформаційних кіосків, через які можна буде дізнатися про усі міські новини, соціально-економічний розвиток регіону, переглянути, як опрацьовується звернення громадянина, подати нове звернення чи скаргу, оплатити послуги ЖКГ та інші;

- створення "Електронної картки хворого" для швидкого оперативного реагування із будь-якого місця при наданні невідкладної медичної допомоги;

- створення інформаційного ресурсу для туристів.

У цьому ж контексті Київрада прийняла за основу і Міську цільову програму з технічного захисту інформації в Києві на 2012-2014 роки, головна мета якої захист інформаційних ресурсів територіальної громади міста.

Протягом 10 днів депутати нададуть пропозиції із зазначених проектів рішень, після чого програми будуть винесені на пленарне засідання для розгляду в цілому.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.