Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ea9519dc87a0/
Українська правда
Київ

Депутати вже готуються до виборів: гречку замінить картопля?

27.10.2011  16:42


Фото zakarpatye.net.ua

Попри те, що новий закон про вибори ще не прийнятий, у Києві вже взялися ділити мажоритарні округи в парламент.

За даними "Сегодня", влада зі своїми кандидатами визначилася, а опозиція дотепер не може домовитися.

У списку влади на мажоритарку називають… екс-секретаря Київради Олеся Довгого, який  давно активно працює в Дніпровському районі.

Зокрема, Довгий відкрив свою приймальню, допомагає старим освоювати комп'ютерну грамотність, організував уроки малювання для дітей і дорослих. Крім того, з літа працює Благодійний фонд Довгого, де відкриті курси англійської, продають шкільну форму за собівартістю, а самих школярів цілими класами водять у кіно.

"Я вже 5 років у цьому окрузі, мене добре знають виборці, і не виключаю, що буду балотуватися. А от від кого — потім вирішу", — сказав Довгий.

Ще один кандидат від влади з колишніх "черновецьких" — керівник фракції "Соціальна справедливість" в Київраді Алла Шлапак.

"Я буду брати участь у найближчих виборах, можливо, це буде на Печерську", — сказала Шлапак, однак домовленості з владою заперечила.

Її приймальні теж уже працюють, юристи надають допомогу жителям району, а в районі проходять футбольні матчі на кубок Алли Шлапак, відзначає видання.

Ймовірно, від влади буде йти й екс-голова Шевченківського району Віктор Пилипиши, щоправда, сам він ухиляється від прямої відповіді, мовляв, рано щось планувати, бо ще немає нового закону про вибори.

Серед людей, які готуються йти від влади по мажоритарке, називають нинішню секретаря Київради Галину Герегу (вона може піти по другому округу в Дніпровському районі).

"Питання виборів для мене не актуальне, зараз займаємося бюджетом, про вибори я думаю найменше", — сказала нам Герега.

Піде на вибори й регіонал Василь Горбаль, які вже перемагав на мажоритарному окрузі в Києві в 2002 році в Солом'янському районі.

По Святошинському піде лідер ГАК у Київраді Олександр Пабат, який також заперечує будь-які домовленості з владою.

Від "Сильної України" (яка от-от зіллється з Партією регіонів) у парламент може піти й депутат Київради, голова компанії "21 століття", Лев Парцхаладзе.

Також, імовірно, піде по Солом'янському району колишній кличківець і великий підприємець Дмитро Андрієвський, відзначає видання.

Водночас опозиція, яка, враховуючи скептичне ставлення значної кількості киян до діючої влади, може мати хороший результат, досі не визначилася за кандидатами.

БЮТ, "Удар" і "Фронт змін" не те, що не розподілили округи між собою, щоб не дробити опозиційний електорат, - вони навіть не визначилися точно зі своїми представниками.

"Я шукаю собі округ, де буде хтось із великих регіоналів. Черновецький або Айвазова мені не цікаві", — сказав депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець.

Нунсівець Олесь Доній каже, що поки теж не прийняв остаточного рішення.

Натомість готується до бою у Святошинському районі нардеп-б'ютівець Володимир Бондаренко.

Отут він може боротися з нунсівцем Валерієм Борисовим, який очолив виборчий штаб глави КМДА Олександра Попова.

Суперником Олеся Довгого може стати екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук. А суперником Алли Шлапак — кличківець Анатолій Коваленко.

Суперником регіонала Ігоря Лисова (він співвласник великої будівельної компанії "Ліко-Холдинг") у Голосіївському районі стане б'ютівець Сергій Терьохін.

"Я обов'язково піду по цьому округу, мене отут добре знають. Недавно сказав про це Лисову, він відповів — тільки спробуй", — розповів Терьохін.

Тим часом кияни, за словами, політиків, знову голосуватимуть за гречку.

"Не повірите — перше, що у мене попросили прості люди, коли я до них прийшов говорити про свою програму, була фраза: "Так, а продуктові набори будуть? А то нам без них геть погано", — розповів один з політиків, який зібрався іти по мажоритарному округу.

На Сирці, до речі, один з маловідомих діячів уже роздає по 5 кг картоплі бабусям з натяком, що треба буде проголосувати за нього на виборах, відзначає видання.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.