Незаконне відчуження землі ставить під загрозу водопостачання Києва?


Керівництво "Київводоканалу" просить голову Київської адміністрації Олександра Попова та голову Київської обладміністрації Анатолія Присяжнюка втрутитися в ситуацію з відчуженням землі поблизу Бортницької станції аерації.

Про це повідомили у прес-службі "Київводоканалу".

За словами представників водоканалу, незаконне відчуження землі в районі розсіювальних випусків унеможливлює нормальну роботу Бортницької станції аерації.

Зокрема, тепер обслуговування мереж, перевірка їх технічного стану, відбір води для лабораторних проб – все, що раніше систематично виконувалося для підтримання стабільної роботи БСА, сьогодні можливе лише за згодою приватного забудовника.

"Усі споруди "Київводоканалу" є стратегічними об’єктами, від безпечної експлуатації яких залежить здоров’я та життя киян. Розсіювальні випуски – це гідротехнічна установка, по якій очищена вода подається з Бортницької насосної станції до Дніпра", йдеться в повідомленні.

У водоканалі пояснили, що їхні фахівці двічі на місяць досліджують воду у Дніпрі, відбираючи проби на різних ділянках річки.

"Останнім часом такі щомісячні виїзди, які є по суті фаховим обов’язком лаборантів, стали справжнім випробуванням для працівників станції. Обнесена парканом, "приватна" територія охороняється від "сторонніх". Усі аргументи щодо необхідності проникнення на територію, де знаходиться гідротехнічна установка, ігноруються охороною", - наголосили у "Київводоканалі".

У водоканалі нагадали, що згідно зі статтями 88-89 Водного кодексу, на прибережних захисних смугах, ширина яких уздовж великих річок (а саме такою за визначенням кодексу є Дніпро) складає 100 метрів, забороняється будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів.

"Керівництво "Київводоканалу" вкрай стурбоване ситуацією, що склалася. Направлені до адміністрації Бориспольського району протягом року листи із проханням розібратись з подібним свавіллям, аби повернути людям нормальні умови праці, досі залишаються без жодної відповіді", - додали у водоканалі.

Як відомо, згідно з планом міста, територія, на якій знаходиться розсіювальний випуск, відноситься до Київської області. Але труби, які є елементами очисних споруд БСА, знаходяться на балансі КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ