У Києві з'явилась спільнота по знищенню безпритульних псів


Днями на у сквері на вулиці Фрунзе невідомі отруїли дев'ять псів.

Як пише "Комсомольська правда", тварини з вечора й до самого ранку корчилися в конвульсіях, захлинаючись піною.

На ранок усі тварини загинули.

"Серед отруєних собак є і Нік – пес нашої сусідки. Просто господарка його – лежача, інвалід, от і випускала собаку гуляти самого. А він же такий добрий, його наші дітки дуже любили, гралися з ним. Що за фашисти це зробили?", - розповіли жителі будинку по вулиці Фрунзе, 89.

Тут же жили й щенята, для яких діти збудували будку: підгодовували їх, гралися. А волонтери з міської адміністрації, що займаються проблемами бездомних собак, стерилізували цуциків і повісили їм червоні нашийники (це означає: пес здоровий, щеплений, не агресивний, кастрований).

Однак усе це тварин не врятувало.

"Є озлоблені люди, які, очевидно, постраждали від бездомних собак і не знають "з кого запитати" або їм просто не подобається гавкіт у дворах. І вони починають убивати всіх підряд тварин", - сказала інспектор Подільського центру ідентифікації тварин Київської адміністрації Ірина Карпова.

Волонтери-собачники зі слізьми на очах розповідають, що іноді за ніч вони знаходять по десять трупів… И це відбувається регулярно, причому не тільки в Києві.

За словами волонтера при Київської міськадміністрації Лариси Гнащук, у країні з'явився цілий рух догхантеров (з англ. "мисливці на собак").

Ці люди займаються полюванням на чотирилапих. Є в них і спеціальний сайт, де "мисливці" обмінюються досвідом вилову, убивства й навіть приготування собачих блюд з отрутою.

"Скільки раз ми не писали в прокуратуру із проханнями закрити цей жорстокий сайт, до кого тільки не зверталися – усі тільки відмахуються. Але ж через цей сайт формуються цілі групи жорстоких мисливців!" – розповіла Гнащук.

Видання відзначає, що інформації, фото і відеороликам на загаданому сайті позаздрять навіть маніяки. Догханери розказують про катування тварин, діляться досвідом і вихваляються тим, скільки тварин вбили.

Водночас прокуратура і правоохоронці мовчать.

За словами президента міжнародної ліги захисту прав громадян Едуарда Багірова, за жорстоке поводження і знущання над тваринами передбачене покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк до 6 місяців.

"Якщо ж над твариною знущалися в присутності малолітнього – до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів або обмеженням волі на строк до 2 років", - сказав правозахисник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ