Церква випустить додаток для мобільних, але сповіді по телефону не буде


Протоієрей Української православної церкви Георгій Коваленко спростовує інформацію про те, що в "православних храмах Києва в листопаді з'явиться послуга "сповідь по телефону".

Про це пише Кievpress.net.

За його словами, журналіст, який звертався за коментарем до голови Синодального відділу з добродійності й соціального служіння УПЦ архідиякона Сергія Косовського, неправильно зрозумів і передав думку.

"Дійсно, Українська Православна Церква працює над тим, щоб створити власний call-центр, "телефон довіри", а також запустити програмний додаток для мобільних телефонів. Зокрема в call-центрі можна буде поспілкуватися зі священнослужителями на будь-які духовні теми, а також довідатися довідкову інформацію щодо розташування храмів, святинь, розкладу богослужінь і т.д.", – сказав Коваленко.

Відносно таїнства сповіді, то, за словами отця Георгія, його здійснення, як і таїнства причастя, по телефону неможливо. По телефону можливі духовна бесіда або духовна настанова.

"Кожне таїнство – це дві частини: видима, обрядова, і невидима, духовна. Через таїнство діє Сам Господь і Дух Святий. Як у людині з'єднані душа й тіло, так і таїнство складається з видимої частини – обряду й невидимої – дії Святого Духа. Для Православної Церкви здійснення таїнства без безпосередньої при цьому участі людини – неможливе і є неприродним", – відзначив Коваленко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ