Чиновники мерії беруть у відрядження перекусити і живуть у 4-5-зікових готелях



Фото novomirgorod.com

Чиновники Київської адміністрації живуть за кордоном в 4-5-зіркових готелях, але, як правило, їздять тільки на запрошення приймаючих сторін, які й беруть на себе основні видатки — житло та харчування.

Про це пише "Сегодня".

Так, голова КМДА Олександр Попов цього року побував у Москві за запрошенням уряду російської столиці, у Відні за запрошенням мера цього міста, у Санкт-Петербурзі за запрошенням мера Москви й міністра економіки, у Лейпцизі за запрошенням мера цього міста.

В оточенні Попова кажуть, що по ресторанах за кордоном він не ходить, але може заглянути в бібліотеку.

Заступника голови КМДА Руслана Крамаренка в останній поїздці в Лейпцизі найбільше вразив бал з нагоди приїзду київської делегації.

Для наших чиновників навіть розстелили червону доріжку, було багато фотографів — як у Каннах.

За протоколом Крамаренко був там із дружиною, але вона їздила за свій рахунок.

А всього в тому році Крамаренко побував у Москві, Німеччині, Англії, Швейцарії, США (Нью-Йорку).

Заступник по Євро Анатолій Голубченко був Німеччини (Берлін, Франкфурт-на-Майні), Китаї, Великобританії.

Заступник з архітектури Михайло Кучук з'їздив тільки в Молдовію — у Кишинів, де відзначав 575-ю річницю заснування міста.

"Я в Кишинів їздив на своїй машині. Туди приїхали мери й віце-мери інших міст — Бухареста, Тбілісі, Тули, Мінська. Жили в готелі 3 зірки, він непоганий, зі зручностями й телевізором. Нас водили по святковому Кишиневу, годували в наметі на свіжім повітрі, де був накритий великий стіл. Найбільше мені сподобалася мамалига й молдавське вино. Ми спускалися у винні підвали, дегустували вино, воно відмінне", — сказав Кучук.

Заступник з гуманітарних питань Леонід Новохатько теж з'їздив у Росію, Німеччину.

А начальник Головного управління з надзвичайних ситуаціях Віталій Пшеничний побував в Ізраїлю, де переймав досвід захисту людей при надзвичайних ситуаціях.

"Ми жили на березі Середземного моря в 3-зірковому готелі. Один раз в 5 ранки встав, щоб викупатися. Снідали в готелі, а обідали де вийде за рахунок добових. Якщо їх не вистачало, то по старій добрій традиції їли сало з українським хлібом, які прихопили із собою. А екскурсії були винятково робочими. У храмі гроба Господнього нам показували сучасне відео спостереження", — розповів Пшеничний.

Видання відзначає, що Київ теж приймає гостей за свій рахунок. Але якщо Києву один закордонний гість обходиться від 2500 до 13 тисяч гривень, то на нас іноземці витрачають від 829 до 16 тисяч гривень.

Чиновників високого рангу — голову КМДА, його заступників, як правило, селять в 4-5-зіркових готелях.

Начальників головних управлінь і інших чиновників — у 3 зірках.

Якщо делегація велика, то її возять на автобусах, якщо не дуже, то на авто представницького класу — "Тойотах", "Мерседесах", "Фольксвагенах".

Найшикарніше киян зустрічають у Москві, відзначає видання.

Про те, як зустрічають гостей у Києві, читайте тут. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ