Якщо в крані нема води, то… "Київодоканал" не винний?


У більшості випадків тиск холодного водопостачання у мережах "Київводоканалу" відповідає нормативам.

Як повідомляє прес-служба водоканалу, аналіз звернень, які надходять до товариства безпосередньо від мешканців, а також через Call-центр мерії, показав, що чимало питань, знаходиться поза компетенцією "Київводоканалу".

Зокрема йдеться про скарги щодо незадовільного тиску холодного водопостачання в будинках киян.

"Київводоканал" вкотре нагадує, що відповідає лише за воду, яка постачається до зрізу будинку, а не безпосередньо у помешкання. Це стосується не лише якості водопровідної води, але тиску з яким вона подається у квартири", йдеться в повідомленні.

За словами фахівців "Київводоканалу", зі ста заявок дійсно стосується відповідальності Товариства близько одного звернення.

"Разом з тим, після отримання скарги щодо неналежного тиску холодної води, фахівці "Київводоканалу" обов’язково у кожному випадку проводять обстеження зовнішніх водопровідних мереж холодного водопостачання в районі підключення, а також вибірково підвідних трубопроводів до вказаних у скарзі будинків. Зазвичай результати обстежень доводять, що з боку "Київводоканалу" відхилення по тиску відсутні", йдеться в повідомленні.

У компанії наголошують, що проблеми з тиском холодного водопостачання можуть бути пов’язані з незадовільною роботою підвищувальних насосних станцій, більшість з яких знаходиться  на балансі районних житлово-комунальних господарств або АК "Київенерго".

Крім того, незадовільний стан внутрішньобудинкових мереж, послаблення пропускної спроможності систем та бойлерів також спричиняє падіння тиску у помешканнях киян, особливо це стосується будинків, термін експлуатації яких перевищує 20 років (без проведення капітального ремонту внутрішнього водопроводу).

"Що стосується випадків відсутності тиску холодної води, товариство радить мешканцям звертатися також до балансоутримувачів внутрішньобудинкового водопроводу та підвищувальних насосних станцій з проханням оптимізувати їх роботу, провести обстеження та ремонт", наголосили у "Київводоканалі". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ