Кличко спробує розширити повноваження мера


Партія "Удар" Віталія Кличка ініціюватиме зміни до закону про столицю, щоб повернути Києву реальне самоврядування.

Про це Кличко заявив в інтерв’ю ZN.UA.

"Що стосується повноважень мера, то ми будемо ініціювати зміни до закону про столицю. До виборів. І у парламенту, і у президента буде можливість показати своє справжнє ставлення до киян", - заявив політик.

Це питання – украй важливе для столиці. Адже, за словами політика, Київ – чи не єдине місто в Європі, де немає місцевого самоврядування. Тому всенародно обраний мер має отримати серйозні повноваження, аби мати можливість провести реформи. Тож ситуація, коли багатомільйонне місто залежить від призначеного намісника – неприпустима.

"Про що ми говоримо, якщо у нас знищена одна з ключових європейських цінностей – самоврядування?! Про які принципи ми взагалі згадуємо, якщо вибори в Києві не проводяться тільки тому, що мером повинен стати представник Партії регіонів? І ніхто інший. І поки ПР не підтягне рейтинг свого кандидата, виборів не буде. Ви бачите тут щось від демократії? Я – ні", - наголосив Кличко.

Він також додав, що влада сьогодні лише декларує боротьбу з корупцією: "У в'язниці чомусь сидить Луценко, котрого звинувачують у розтраті 40 тисяч гривень на зарплату водієві, а мер Черновецький, який вкрав 70 (!) мільярдів (і влада про це заявила публічно), подорожує за кордоном, просто не ходить на роботу... При цьому жодної справи по членах його команди не доведено до суду".

Кличко заявив, що особисто для нього Київ – це головна точка країни, з якої мають починатися реформи.

"Моя команда працювала на Київ і буде працювати. Наша фракція в Київраді показала, що ми не стали фракцією тушок ні при Черновецькому, ні при Попові. Нам вдалося витримати лінію, утримати людей ідеєю, а не фінансами і портфелями. Депутати взяли на себе зобов'язання перед киянами і намагалися їх виконувати", - сказав політик.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ