Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ea1321613f79/
Українська правда
Київ

Крапку у питанні "Сяйва" поставлять 27 жовтня

21.10.2011  11:49

27 жовтня Київрада має остаточно вирішити долю приміщення по вулиці Червоноармійській, 6, у якому розміщувалася книгарня "Сяйво".

За словами заступника голови КМДА Олександра Пузанова, він буде пропонувати депутатом міськради проголосувати за створення у приміщенні "Сяйва" "Муніципального магазину", повідомляє портал "Буквоїд".

Нова крамниця торгуватиме власноруч надрукованими книжками, які виготовлятиме машина Espresso Book Machine, яка буде придбана за кошт муніципального бюджету.

"Її вартість $ 118 тисяч, але для України вона коштуватиме дорожче, через митні збори, які фахівці оцінюють в суму понад 500 тисяч гривень", відзначає портал.

Вартість будь-кого видання, виготовленого Espresso Book Machine складатиме в середньому 60-70 гривень та "Муніципальний магазин" відраховуватиме по 8 гривень з кожного проданого з них в якості авторського гонорару письменникам, твори яких замовлятимуть відвідувачі магазину.

Водночас Пузанов не зміг відповісти на питання адвоката "Сяйва", чому столична адміністрація не бажає подовжувати договір оренди ТОВ "Книгарня "Сяйво".

Чиновник оперував інформацією про те, що основним пакетом акції ТОВ "Сяйво" нібито володіє Ростислав Корнієнко, який у лютому 2010 року захопив приміщення книгарні.

Демонстрація Витягу з Єдиного державного реєстру про склад акціонерів ТОВ "Книгарня "Сяйво" не була переконливою для Пузанова, відзначає "Буквоїд".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.