Тварин у київському зоопарку рятуватимуть відеокамерами


Щоб убезпечити тварин, територію Київського зоопарку оснастять камерами відеоспостереження.

Про це на прес-конференції у четвер заявив директор зоопарку Олексій Толстоухов, повідомляє УНІАН.

За його словами, охорону території Київського зоопарку посилено вже сьогодні.

"І наступного року у нас запланована і буде виділена певна сума. Ми у всьому зоопарку, у всіх вольєрах, у всіх об`єктах, не тільки з тваринами, а і по всій експозиційній зоні встановимо відеокамери, які зводитимуться на один пульт, під додатковий контроль", - сказав Толстоухов.

За його інформацією, на це знадобиться близько 900 тисяч гривень, і фінансування здійснюватиметься з власних, зароблених зоопарком, грошей.

На питання, хто може труїти тварин і з якою метою, Толстоухов відповів:

"Це може бути хто завгодно: як співробітник зоопарку, так і відвідувач, і наразі це неможливо визначити".

Він повідомив, що вчора прокуратура Шевченківського району Києва прийняла до розгляду всі матеріали Київського зоопарку щодо загибелі самця оленя Давида, який, відповідно до результатів досліджень, був отруєний щурячою отрутою.

"Якщо органи наші правоохоронні спрацюють і знайдуть того, хто це робив, чи бодай будуть "натяки", можна буде дізнатися причину. А так, причин може бути дуже багато", - сказав директор звіринцю.

За його словами, він не виключає і такого варіанту, що хтось хоче добитися таким чином закриття зоопарку, щоб звільнити територію в центрі міста і забрати її собі.

Водночас він висловив готовність продовжувати займатися розвитком зоопарку і поліпшенням умов утримання тварин.

"Я не збираюся поки що залишати цю посаду. Доки Київська міська адміністрація в особі її голови не прийме такого рішення. Якщо вирішить, що я не є фахівцем і не можу представляти Київський зоопарк, і буде відповідне розпорядження, я піду", - сказав він.

Як відомо, нещодавно у звіринцю померло два олені. Результати розтину одного з них показали, що тварина була отруєна.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ