Мешканці 11 будинків на Троєщині мерзнутимуть до 24 жовтня



Фото kp.ru

Жителям 11 будинків по вулицях Каштановій, Закревського і проспекті Маяковського у Деснянському районі отримають тепло лише наступного тижня.

Як повідомляє прес-служба "Київенерго" компанія до кінця тижня завершить основні роботи з реконструкції трьох ділянок тепломереж і мереж гарячого водопостачання і здійснить запуск тепла до будинків.

Зокрема роботи зараз ведуться на вулицях Каштановій, Ніколаєва і проспекті Маяковського. У зв’язку з цими роботами мешканці 11 будинків (вул. Каштанова, 12-а, 12-б, вул. Закревського, 11, 13, 13-а, просп. Маяковського 15-б, 15-в, 17-г, 17-б, 17-в, 17-д) залишаються без теплопостачання і отримають його до 24 жовтня.

"Мережі у цьому мікрорайоні настільки зношені, що жоден опалювальний сезон упродовж кількох останніх років не обходився без численних поривів. Перший етап реконструкції мереж по вул. Каштановій виконано на початку вересня, наразі компанія закінчує тут наступний етап реконструкції і веде роботи на інших ділянках", - сказав технічний директор "Київенерго" Олександр Зайцев.

Він наголосив, що тимчасові незручності – "вимушений захід, який вже цього року призведе до покращення теплопостачання будинків і зниження втрат теплової енергії".

"Наразі роботи у цілодобовому режимі одночасно виконують фахівці чотирьох підрядних організацій та аварійні бригади "Київенерго", йдеться в повідомленні компанії.

Загалом на трьох ділянках перекладається майже 10 км трубопроводів. Мережі гарячого водопостачання перекладаються пластиковими трубами, мережі централізованого  опалення – попередньо ізольованими трубами (ПІТ-технологія), які мають гарантійний термін експлуатації 25 років. Загальна вартість модернізації складає 18 мільйонів 638 тисяч гривень.

Водночас, як пише "Комсомольська правда" з посиланням на гендиректора "Київенерго", станом на 20 жовтня у Києві не підключені до тепла 35 будинків. 

Як повідомлялося раніше, жителі вулиці Каштанової три місяці сидять без води та з розритим двором, а "київенерго" не поспішає замінити діряві труби.

Столична влада неодноразово заявляла, що 17 жовтня усі кияни будуть з теплом.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ