Столичні МНС-ники добряче налякали пасажирів метро. ФОТО

20.10.2011  15:17

1 2 3 4 5 6
Фото з сайту МНС

19 жовтня жовтня об 11.00 на станції метро "Васильківська" столичні рятувальники, які проводили навчання, не на жарт перелякали пасажирів підземки.

Як повідомляє прес-служба МНС, за легендою, на платформі станції стався вибух з подальшим розвитком пожежі та сильною задимленістю. Внаслідок вибуху, за попередніми даними, 17 осіб загинуло та близько 75 пасажирів отримали пошкодження різного ступеня тяжкості.

Працівники Київського метрополітену провели евакуацію людей, персоналу та майна, перекрили виходи, а також застосували первинні засоби пожежогасіння.

Однак, як пише "Комсомольська правда", вибух, галас та рятувальники у протигазах перелякали пасажирів, яких про "теракт" ніхто не попередив.

Зокрема, черговий по станції просив усіх пасажирів терміново покинути приміщення. А бійці "Беркута" у повному екіпіруванні перекривали  виходи, випускаючи переляканих людей на вулицю.

Рух на станції вирішили не зупиняти, тому черговий попереджав пасажирів, що на станції проводяться навчання. Однак люди охоче вірили у "теракт", а слова про навчання сприймали, як намагання заспокоїти пасажирів.

"Які там навчання? Чому тоді люди в протигазах ходять?! Це вони спеціально так говорять, щоб не було паніки! Скажіть правду, що трапилося?!" - з підозрою кричала жінка похилого віку.

Водночас, як відзначає видання "ліквідація теракту" не пройшла гладко. Коли до метро стали прибувати перші машини МНС, швидкі, антирадіаційні лабораторії, сапери, то просто не змогли під'їхати до вестибюля через припарковані авто.

Поки рятувальники розгортали шланги, на дорозі почав збиратися затор, а водії старалися знімати, те, що відбувається на відео.

Затор зник лише після того, як один з міліціонерів заявив: "Так нічого страшного, радіоактивна бомба вибухнула. Може, допомогти припаркуватися, щоб ви все зняли на відео?"

А тим часом з підземки виносили потерпілих. Роль поранених виконували солдати термінової служби. Після евакуації в метро забігли сапери із собаками й співробітники лабораторії. За ними - працівники санстанції й експерти.

За даними МНС, у навчаннях брали участь 123 людини й 22 одиниці техніки.

"Основна мета цих навчань – пройти алгоритм дії при можливому терористичному акті. Кожна зі служб виконала своє завдання", - сказав по завершенні начальник групи з проведенню навчань  Василь Квашук.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ