Нову автостанцію на "Видубичах" збудують до травня 2012



Фото Kp.ua

Новий транспортний вузол Дарницького моста та нову автостанцію "Видубичі" планують закінчити до травня наступного року.

Про це пише "Комсомольська правда" з посиланням на начальника Південно-західної Олексія Кривопішина.

"Будівництво станції почалося ще в червні, але до цього будівельники залізниці займалися виносом комунікацій. Отут під землею були колектор, проводи зв'язку, водопровід", - сказав Кривопішин.

Днями, за його словами, взялися безпосередньо за будівництво.

Зараз на місці старої станції прорили тунель під залізничними коліями, по ньому транспорт буде заїжджати до платформ відправлення.

Киянам, щоб пройти від метро "Видубичі" до нового місця стоянки автобусів, доведеться піднятися нагору по сходах, потім іти уздовж галереї до вестибюля очікування. Загалом метрів на  150 далі, ніж було раніше, відзначає видання.

Автостанцію планують збудувати з напівпрозорими навісами, просторими приміщеннями, торговельними залами, ескалатором між першим і другим поверхами. Зведення нового автовокзалу площею 7386 кв. м, обійдеться у 30 мільйонів гривень.

 

На місці знесеної старої автостанції побудують дві залізничні колії: першу – у напрямку Миронівки, другу – естакаду, по якій вантажні поїзди поїдуть на станцію " Київ-Московський".

"Раніше вантажні потяги, що їхали з лівого берега на південь, повинні були заїжджати на " Київ-Московський". Там розвертатися й тільки тоді їхати убік Миронівки – це займало багато часу. Тепер ми зможемо пустити склади відразу в південному напрямку", - сказав Кривопішин.

Крім того, за його словами, до кінця року з моста Кирпи відкриють прямий проїзд на Осокорки. Повністю закінчити міст з усіма з’їздами Південно-Західна залізниця планує до Євро-2012.

"При нормальному фінансуванні закінчимо автостанцію "Видубичі", з'їзд на лівому березі на набережну й продовжимо автодорогу до Харківського шосе до кінця травня наступного року. Тоді з'явиться автомагістраль, паралельна проспекту Бажана й Південному мосту. Це дозволить суттєво зменшити затори на лівому березі", - сказав Кривопішин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ