Присяжнюк вирішив боротися з зарплатами "в конвертах"


Київська обласна державна адміністрація створила робочу групу з ліквідації виплат тіньових зарплат.

Про це заявив перший заступник голови облдержадміністрації Ярослав Москаленко, Кyiv.comments.ua з посиланням на "Українські новини".

"Київська обласна державна адміністрація створила мобільну групу для надання допомоги райдержадміністраціям та міськвиконкомам області у боротьбі з зарплатами "в конвертах", - сказав Москаленко.

За його словами, головним завданням мобільної групи є робота з так званими "мінімізаторами" – підприємствами, які декларують виплату мінімальної заробітної плати.

"Для мінімізаторів буде встановлений індикативний рівень мінімального розміру заробітної плати, але не менше 1 500 гривень", - повідомив чиновник.

У 13 районах області рівень середньомісячної заробітної плати за підсумками 1 півріччя був нижче 2 тисяч гривень (Баришівський, Білоцерківський, Богуславський, Бородянський, Васильківський, Володарський, Кагарлицький, Переяслав-Хмельницький, Сквирський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський та Фастівський райони).

Перший заступник губернатора зазначив, що до обов`язків групи відноситься також створення переліку підприємств-мінімізаторів, ведення моніторингу, організація телефонних "гарячих ліній".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ