Пшонка посварив прокурора Києва за справу про смерть Iндила



Фото kyivpost.ua

Генпрокурор Вiктор Пшонка винiс догану прокурору Києва Анатолiю Мельнику та його заступнику Сергiю Софiєву за справу про смерть Ігоря Індила у Шевченківському управлінні міліції.

Про це він сказав на брифiнгу в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Оприлюдненi в iнтернет-виданнях записи з камер вiдеоспостереження в Шевченкiвському райуправлiннi мiлiцiї є фрагментами семигодинного вiдеозапису, що вилученi та долученi як ключовий доказ до матерiалiв кримiнальної справи", - сказав Пшонка.

Вiн наголосив, що оцiнку зафiксованим на вiдеозаписi подiям "може дати лише суд пiд час ухвалення рiшення у справi".

"За невжиття вичерпних заходiв реагування на факти наявних порушень конституцiйних прав громадян я оголосив догану прокурору мiста Києва Анатолiю Мельнику та його заступнику Сергiю Софiєву", - повiдомив генпрокурор.

За словами Пшонки, причиною догани стало те, що у Мельника i Софiєва "немає принципового професiйного реагування на факти порушення конституцiйних прав громадян".

Вiн наголосив, що вiдповiдної реакцiї на дiї своїх пiдлеглих вiн очiкує i вiд глави Мiнiстерства внутрiшнiх справ Анатолiя Могильова.

"Категорично не погоджуюся з занадто поблажливою позицiєю МВС в оцiнцi дiй столичної мiлiцiї. Жодного зi спiвробiтникiв столичного главку не було покарано навiть у дисциплiнарному порядку", - сказав Пшонка.

Він також додав, що вина двох співробітників правоохоронних органів у вбивстві київського студента Ігоря Індила доведена.

"Зараз до кримінальної відповідальності притягуються двоє співробітників правоохоронних органів. Слідством їх вина доведена. Триває судовий розгляд справи", - сказав генпрокурор.

Вiн повiдомив, що направив подання головi МВС на усунення порушень, пов'язаних iз недотриманням конституцiйних прав громадян.

Крiм того, генпрокурор повiдомив, що iнiцiюватиме перед президентом України створення реєстру держслужбовцiв, яких звiльнили з посад за провини. Таким чином, пояснив  Пшонка, звiльненi спiвробiтники правоохоронних органiв не зможуть влаштуватися згодом на роботу до iншої силової структури.

Як вiдомо, у травнi 2010 року у Шевченкiвському райуправлiннi мiлiцiї Києва помер 20-рiчний студент Iндило.

28 травня минулого року у зв'язку iз його загибеллю прокуратура столицi порушила кримiнальну справу за фактом перевищення службових повноважень спiвробiтниками мiлiцiї.

30 вересня цього року Деснянський райсуд Києва в новому складi вiдновив слухання справи з обвинувачення мiлiцiонерiв Шевченкiвського райуправлiння.

Адвокат потерпiлої сторони просив суд повернути справу на дорозслiдування, однак суд не знайшов для цього пiдстав. Ранiше цей суд уже розглядав цю справу.

Наступне судове засiдання призначили на 24 жовтня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ