"Київводоканал" переходить на економні джерела опалення


Підприємства "Київводоканалу" переходять на економні джерела опалення та гарячого водопостачання.

Про це повідомляє прес-служба водоканалу.

Так, на водопровідній насосній станції "Троєщина" встановлено тепловий котел, тож насосна станція відмовилась від послуг "Київенерго" і перейшла на автономне опалення.

У водоканалі розповіли, що в ході підготовки до зими з'ясувалося, що вузол обліку теплової енергії, встановлений на тепломережі, по якій тепло подається на станцію "Троєщина", вийшов з ладу.

Заміна подібного лічильника коштує чималих грошей. У зв’язку з цим, керівництво "Київводоканалу" прийняло рішення встановити на насосній станції тепловий котел замість придбання нового вузлу обліку.

"Раціональність такого кроку полягає також у можливості зекономити на сплаті рахунків за користування калоріями. Адже, за підрахунками "Київводоканалу", вартість електроенергії, що використовується для підігріву води в теплових котлах, значно менша, аніж вартість теплової енергії, яка подається для опалення по тепломережі "Київенерго", - йдеться в повідомленні.

У рамках урядової програми енергозбереження "Київодоканал" вже підготував два проекти по встановленню економних теплових насосів на водопровідній насосній станції "Оболонь" та каналізаційній насосній станції "Комсомольська".

За даними водоканалу, такі насоси дозволять "економити споживання електроенергії принаймні втричі".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ