Балога просить генпрокурора покарати охоронну фірму, яка завадила гасити пожежу


Міністр МНС просить генпрокурора притягнути до відповідальності охоронну фірму, яка не допускала вогнеборців до місця пожежі в Києві.

Про це йдеться у листі Віктора Балоги до Віктора Пшонки, повідомляє прес-служба МНС.

"МНС звертається з проханням до вас, шановний Вікторе Павловичу, порушити питання щодо відшкодування охоронною фірмою ТОВ "Берег" затрат держави на гасіння пожежі, що виникла 17 жовтня по вул. Сім’ї Сосніних, 9, та притягнути до відповідальності винних осіб", сказано у листі.

У ньому наголошується, що охоронна фірма не дотримувалась вимоги статті 34 закону про пожежну безпеку стосовно надання працівникам пожежної охорони безперешкодного доступу до усіх жилих, виробничих та інших приміщень під час гасіння пожеж.

Відповідно до листа, дана пожежа виникла о 23.52 17 жовтня. До місця виклику одразу було направлено черговий караул державної пожежної частини у складі одного відділення на автоцистерні.

Однак потрапити на територію підприємства пожежні не змогли через заборону працівників охорони ПАТ "БТА Банк", розташованих у цій же будівлі.  

"Не зважаючи на явні ознаки пожежі, зокрема запах диму, працівники служби охорони допустили особовий склад пожежно-рятувального підрозділу до гасіння пожежі лише через 67 хвилин після їхнього прибуття", йдеться в листі.

Внаслідок зазначених дій час вільного горіння та площа пожежі збільшилися. Крім того, у приміщеннях будівлі виникло сильне задимлення, що ускладнило роботу пожежно-рятувальних підрозділів і збільшило витрати держави на гасіння займання.

Внаслідок пожежі згоріло внутрішнє оздоблення стін приміщення, офісні меблі, приладдя, оргтехніка ТОВ "Агромашлізінг", пошкоджено сусідні приміщення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ