Знесення Русанівських садів: люди плачуть, мародери працюють



Фото Сегодня

Руйнування дач на Русанівських садах для тамтешніх мешканців стало несподіваною.

Пропри тривалі розмови про компенсації і видання нових будинків для відселенців, люди кажуть, їх не повідомили, коли саме нищитимуть їхнє житло, пише "Комсомольська правда".

Будинки на вулиці Садовій почали зносити о 10 ранки в понеділок, а у вівторок продовжили.

Однак, коли дачники приїхали на їхні ділянки, то побачили, що їхнє майно знищене, а меблі, посуд та інші речі лежать у руїнах будинків.

Саме так сталося з дачею 70-річних Євгенія і Галини Крюкових.

Бабуся, коли побачила у що перетворилася дача і як повелися з їхніми речами, довго не могла сказати ні слова.

"Нас ніхто не попередив, що будуть валити. Зносили, коли нас не було на дачі. Сказали б: "Завтра ми будемо ламати будинок!". Подзвонили б. Дивани, ліжка… Усе залишилося під уламками. Хіба це люди?!", - плакала жінка.

На запитання про компенсацію Крюкови лише розлучають руками.

"Компенсації – кіт наплакав. Десь четверту частину, якщо б я його продав – будинок би коштував тисяч 400 гривень. Будинок наш не приватизований. Тому що наші дві вулиці – 25-у й 26-у – позбавили приватизації. Колишній мер так вирішив. І через це нам дали таку маленьку компенсацію. Діти нам допомогли купити в Бучі нова ділянку, землю. Вклали в ділянку наші гроші, плюс продали квартиру за 80 тисяч доларів. Хоча б попередили!.. О, дивіться, уже металобрухт розкрадають", - сказав Крюков.

Зруйновані дачі розбирають на металобрухт. Фото kp.ua 

За інформацією видання, на Русанівські сади приїхали кілька чоловіків сумнівної зовнішності. Саме вони збирали і носили у напіввантажівку металобрухт з дач.

На запитання, хто вони такі, чоловіки лаялися матом, говорили, що вони "з фірми" і погрожували судом, але документи пред'являти відмовлялися, відзначає видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ