Київ перевірять на готовність до надзвичайних ситуацій


18 жовтня у столичній адміністрації провели командно-штабне навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту міста.

Для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації їхніх наслідків у столиці функціонує територіальна підсистема Єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій, повідомляє прес-служба мерії.

"Ми перевіримо готовність органів управління та цивільного захисту до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. Сподіваюся, що навчання будуть проведені на високому навчально-методичному рівні, а набутий досвід дозволить нам оперативно реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій", - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За даними КМДА, упродовж січня-вересня 2011 року у Києві зареєстровано 3 тисячі 36 надзвичайних ситуацій, у тому числі техногенного характеру – 2 тисячі 791, природного – 1, соціально-політичного – 244.

Унаслідок цих надзвичайних ситуацій постраждало 255 осіб.

Однак, порівняно з 2010 роком кількість загиблих зменшилась у 2,3 рази.  

Командно-штабні навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту триватимуть з 18 до 20 жовтня цього року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ