Прокурори не побачили побиття загиблого студента на плівках райвідділу



Фото Газети по-українськи

У відеоматеріалах про затримання загиблого студента Ігоря Індила немає підтвердження, що співробітники міліції били його.

Про це заявив прокурор Києва Анатолій Мельник, повідомляє "Інтерфакс-Україна" на брифінгу в понеділок.

За словами прокурора, ті відеоматеріали, фрагменти яких були викладені в інтернеті, "не є новиною для органів внутрішніх справ і прокуратури міста Києва".

За словами Мельника, вони були предметом дослідження на досудовому слідстві, а також є доказами у судовому розгляді.

"В суді буде дана оцінка доказам, які є в цій справі", - сказав прокурор столиці.

При цьому він підкреслив, що висновок, який було дано фахівцями, констатує, що смерть Індила настала від отримання тілесних ушкоджень при падінні з лавки в кімнаті попереднього затримання міліції.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що міліціонери не били Індила і цей факт підтверджується відеоматеріалами, Мельник відповів: "Так, з відеоматеріалів не видно, що співробітники міліції завдавали тілесних ушкоджень Індилу".

Прокурор нагадав, що проти міліціонерів справа розслідується у зв'язку з перевищенням ними службових повноважень і зловживання владою.

Мельник також повідомив, що прокуратура Святошинського району розслідує справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками міліції, які для отримання свідчень затриманого використовували розігріту праску, в результаті чого затриманий отримав опіки 1-2 ступеня.

За словами прокурора, проводиться слідство, встановлюються причини та обставини вчинення злочину.

Як повідомлялося, в травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент Ігор Індило.

28 травня минулого року через його загибель прокуратура столиці порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками міліції. Справу порушено за ст. 365 Кримінального кодексу, санкція за якою передбачає позбавлення волі до 10 років.

30 вересня цього року Деснянський райсуд Києва в новому складі відновив слухання справи за обвинуваченням міліціонерів Шевченківського райуправління.

Адвокат потерпілої сторони просив суд повернути справу на дорозслідування, проте суд не знайшов для цього підстав. Раніше цей суд вже розглядав цю справу. Наступне судове засідання призначене на 24 жовтня.

5 жовтня президент Віктор Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці в двотижневий термін ретельно вивчити всі обставини смерті студента Ігоря Індила.

Раніше інтернет-видання "Свідомо" опублікувало записи камер спостережень з Шевченківського райвідділку міліції, які проливають світло на загибель студента Ігоря Індила.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ