Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e96f94db45f0/
Українська правда
Київ

Сім проблем міської електрички

13.10.2011  17:59


Фото з сайту КМДА

За тиждень користування міською електричкою столичні мешканці визначили сім найбільших проблем нового виду транспорту.

Про це пише "Комсомольська правда".

Зокрема, кияни скаржаться на розклад. Мовляв, замість обіцяних 15-17 хвилин іноді чекають електричку по півгодини, а то й довше.

"5 жовтня електричка, яка відходила від станції "Зеніт" о 19.12, зупинилася між станціями "Лівобережна" і "Дарниця" на 17 хвилин і з "Дарниці" пішла за графіком іншої електрички", - розповів киянин Володимир Селюх.

Він додав, що 6 жовтня на станцію "Лівий берег" електричка приїхала з запізненням у 15 хвилин.

Ще одна проблема – відсутність покажчиків. Кияни кажуть, на станціях складно самому розібратися, як пройти до громадського транспорту. 

"Усередині вагонів немає таблиць із розкладом і схемою руху, а вони повинні бути й на українській, і на англійській мовах. Де в інтернеті розклад електричок? Де схеми розташування входів на станцію? Для кого ви її запустили – для себе?", - запитує Вікторія Ільченко.

Дошкуляє людям і те, що у вагонах вони просто не чують оголошення, на яку станцію приїхали.

"Гучномовці у вагонах несправні. З них лунає не голос, а шум, настільки нерозбірливий, що навіть якщо дивишся на папірець зі списком станцій, зрозуміти, яку з них повідомляють, неможливо", - обурилась Ільченко.

Справжнім лихом для літніх людей називають великі щілини – мало не півметра – між платформою і вагонами.

"Дуже страшно заходити у вагон – раптом не дострибну або поїзд рушить. А мені тільки 30 років. Що бабусям-дідусям робити?", - сказав пасажир електрички Іван.   

Незадоволені мешканці і часом роботи електрички – лише в ранкові та вечірні голини-пік.

"Враховуючи, що в основному всі станції знаходяться у віддалених районах і транспорт туди ходить украй рідко, особливо після 21.00, хотілося б збільшити тривалість руху електрички, щоб можливо було добратися і вдень, і ввечері до 23.00", - додала киянка Наталя.

Не подобається пасажирам, що туалети, хоч і є, проте не працюють.

Однак чи не найбільше обурила киян брехня влади про те, що електричка об’їжджає Київ за 50 хвилин, адже насправді, щоб об'їхати кільце треба щонайменше 1 годину 20 хвилин, а то і півтори години.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.