Залізницю "Бориспіль-Київ" почнуть будувати за два тижні



Фото borvisti.com.ua

Будiвництво залiзничної гілки вiд Києва до мiжнародного аеропорту "Бориспiль" може розпочатися упродовж двох тижнів.

Про це заявив голова Державного агентства з iнвестицiй та управлiння нацiональними проектами ("Укрнацпроект") Владислав Каськiв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми буквально днями чекаємо на пiдписання останнього документа – технічної угоди, пiсля чого надiйдуть кошти вiд китайського "Ексiмбанку". Таким чином, ми до кiнця цього року розпочнемо органiзацiйнi роботи – підготовку майданчикiв, примiщень, технiчних умов для роботи. Очiкуємо офiцiйного оголошення про початок будiвництва протягом двох тижнiв", - сказав вiн.

За словами Каськiва, термiн будiвництва становитиме 18 мiсяцiв вiд моменту офiцiйного початку.

Крiм того, вiн зазначив, що кошторис проекту може бути переглянуто: "Нинi ми навмисно, щоб оптимiзувати усi витрати на цей проект iз державного бюджету, замовили контрольне технiко-економiчне обгрунтування. Думаю, за мiсяць-пiвтора уточнимо цифри".

За його словами, довжина залiзничної вiтки за пiдсумками вже проведеної оптимiзацiї становитиме не 18 км, як планувалося ранiше, а 4,9 км.

Крім того, розглядається можливiсть скорочення довжини перонiв на станцiях у зв'язку з можливою експлуатацiєю двоповерхових потягiв.

Як вiдомо, Україна та Китай 20 червня 2011 року пiдписали остаточний контракт про надання кредиту у розмiрі $372,31 мільйона пiд державнi гарантiї для будiвництва залiзниці мiж Києвом та аеропортом "Бориспiль".

Рамкова угода, укладена мiж ДП "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" i Китайською нацiональною корпорацiєю машинної iндустрiї та генеральних пiдрядiв у вереснi 2010 року, дає змогу Українi отримати кредитне фiнансування обсягом до $1 мільярда. Вона передбачає будiвництво залiзницi протяжнiстю 8 км вiд Києва до аеропорту "Бориспiль", будiвництво чотирьох вокзалiв i забезпечення залiзницi електропоїздами.

"Укрнацпроект" оцiнює вартiсть будiвництва залiзничного сполучення мiж Києвом та аеропортом "Бориспiль" у 2,979 мільярда гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ