Під Києвом створять "Кремнієву долину"?



Один з офісів компанії Yahoo у Кремнієвій долині в Америці. Фото Української правди. Київ

Уряд розглядає можливість створення у Київській області українського аналогу Кремнієвої Долини.

Про це заяви віце-прем’єр Сергій Тігіпко, відповідаючи на запитання користувачів Facebook щодо нового законодавства, спрямованого на підтримку ІТ-галузі, пише Watcher.com.ua.

За його словами, спільно з представниками бізнесу планується створення технопарку на території близько 140 га.

"Там будуть місця проживання, офіси, можливо, один чи два навчальних або наукових заклади", – сказав Тігіпко, додавши, що в наступному році заплановані проектні роботи та вирішення юридичних питань.

Політик також наголосив, що містечко планується створювати на партнерських умовах бізнесу та держави, що дозволить значно здешевити житлові та офісні приміщення для ІТ-підприємців, які приїздитимуть туди працювати.

Крім того, Тігіпко переконаний, що потрібно створювати ІТ-інкубатори при гуртожитках технічних університетів, а також створити державний інвестиційний фонд для підтримки стартапів.

"Це допоможе пройти компанії цей найважчий момент, коли вже є продукт, але ще немає реалізації. І тут повинна включитися держава", – вважає віце-прем’єр.

Як відомо, робоча група під керівництвом Тігіпка, до якої входять представники асоціації "ІТ-Україна" та ректори технічних вишів, розробила зміни до законодавства, спрямовані на підтримку ІТ-галузі. У них, зокрема, передбачено зниження податків для ІТ-компаній.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ