Митців проганяють з Андріївського узвозу, - Бригинець



Фото "Української правди. Київ"

Подільська райдержадміністрація наказала усім закладам, що розташовані на Андріївському узвозі,  терміново припинити свою діяльність на час проведення реконструкції вулиці.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

За його словами, керівництво району в свою чергу посилається на розпорядження КМДА щодо реставрація та ремонту Андріївського узвозу, однак там немає ні слова про необхідність виселення.

"Перш ніж затівати реконструкцію узвозу, влада повинна була подумати про те, що буде, наприклад, з муніципальним театром "Колесо", якщо він буде закритий на кілька місяців. На жаль, на сьогодні колектив не має уявлення, чим він займатиметься в разі відселення його з будівлі театру", - заявив Бригинець.

За словами депутата, є небезпека того, що творчі колективи під приводом реконструкції виселять з приміщення, а потім в ці приміщення не повернуть.

"Голова КМДА повинен особисто гарантувати, що в разі відселення театру – якщо цього не можна справді уникнути – колективу буде повернуто його майданчик. А також, що це приміщення не буде віддане під офіс чи ресторан", - наголосив він.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ