Київська телерадіокомпанія завдала збитків державі на півмільйона


У діяльності Державної організації "Київська державна регіональна телерадіокомпанія" виявили порушення, що призвели до збитків на загальну суму 531,40 тисячі гривень.

Про це повідомляє Контрольно-ревізійне управління у Києві після ревізії фінансово-господарської діяльності організації за період з 1 січня 2008 року по 1 квітня 2011 року.

З них 506,06 тисячі гривень (95%) становлять порушення щодо використання бюджетних коштів на трансляцію телерадіопрограм, вироблених для державної потреби.

Так, телерадіокомпанія витратила 482,19 тисячі гривень бюджетних коштів на покриття витрат з трансляції телерадіопрограм за 2009 рік, хоча відповідних кошторисних призначень у 2010 році не було.

Внаслідок порушення завдано матеріальних збитків державному бюджету на вказану суму.

Окрім цього, КДРТРК 23,87 тисячі гривень спрямувала на покриття витрат з трансляції телерадіопрограм, що не належать до державного замовлення (розміщення рекламних роликів, іміджевих сюжетів та програм, надання ефірного часу). Відтак державному бюджету завдано шкоди на зазначену суму.

Завдяки вжитим столичними ревізорами заходам усунуто порушень на суму 506,06 тисячі гривень шляхом зменшення бюджетних призначень на 2011 рік.

За результатами ревізії київської держтелерадіокомпанії на трьох колишніх посадових осіб складено протоколи за недотримання порядку проведення операцій з бюджетними коштами.

За порушення ведення бухгалтерського обліку одну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП на суму 250 гривень.

Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності "Київської державної регіональної телерадіокомпанії" КРУ направило для розгляду та прийняття відповідного рішення до прокуратури.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ