Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e93093f023e8/
Українська правда
Київ

Київ купить лейпцизькі трамваї для Троєщини?

10.10.2011  18:03

Київ розглядає питання придбання лейпцизьких трамваїв для роботи на трамвайній лінії, що на Троєщині.

Про це йшлося під час зустрічі голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з представниками компанії LVB, повідомляє прес-служба мерії.

За словами Попова, за півроку на Троєщині планується ввести в експлуатацію лінію трамвая, яка забезпечить підвезення мешканців району до станції кільцевої міської електрички. Тому питання придбання рухомого складу для Києва нараз є більш, ніж актуальним.

"Ми підписали Меморандум про співпрацю з мерією Лейпцига. Найближчим часом буде створена робоча група для детального опрацювання питання придбання лейпцизьких трамваїв", – додав він.

За словами Попова, трамвайний парк Києва зношений більше, ніж на 80%. Тому столична влада працює над вирішенням цієї проблеми: купує нові вагони, здійснює реконструкцію та капітальний ремонт рухомого складу власним силами.

"Тому передача трамваїв від міста-побратима Лейпцига дозволить ще на крок просунутись у вирішенні цього питання", йдеться в повідомленні прес-служби.

Голова КМДА додав, що за 3-4 роки на Троєщині буде метро, але транспортне питання необхідно вирішувати вже зараз, тому за півроку керівництво міста планує добудувати та запустити лінію швидкісного трамваю на лівому березі.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.