Бригинець: Вертолітні майданчики біля лікарень збудують заради Януковича


Наміри столичної влади збудувати вертольоті майданчики на території лікарень є не чим іншим, як розбудовою вертолітної інфраструктури для VIP-політиків, чиновників та бізнесменів.

Про це заявив депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Олександр Бригинець, якого цитує прес-служба.

Він переконаний VIPи зі своїх "заміських віл рухатимуться до лікарень вертольотом, а вже далі до офісу".

"Гвинтокрильні майданчики не будуть використовуватись в медичних цілях. Адже, скажімо доставити хворого з дому до лікарні, обминувши затори, не вдасться. Оскільки вертольоті майданчики в тих місцях, де перебувають хворі необхідно спочатку побудувати. На сьогодні такі майданчики є лише у кількох потенційно хворих, наприклад, у Віктора Януковича в Межигір’ї", - наголосив Бригинець.

Він додав, що якщо і виділяти землю лікарень під злітно-посадкові місця, то виключно для гелікоптерів швидкої допомоги, яких в Україні поки не існує.

Якщо відповідна вимога не буде врахована в документі, то голова комісії закликає не голосувати за ідею "вертолітну" чиновників.

"Уявляєте, як себе почуватимуть хворі, коли в кількох десятках метрах від палати постійно сідатимуть та злітатимуть гелікоптери із високопосадовцями. Адже влада, замість того, щоб вирішити проблему заторів для всієї київської громади, намагається вирішити лише свої проблеми. Та ще й за рахунок лікарень", - сказав Бригинець.

Як відомо, Київська адміністрація своїм розпорядження затвердила перелік адрес в столиці, де буде побудовано 16 вертолітних майданчиків (13 з них на території лікарень).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ