Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e8c5509e1799/
Українська правда
Київ

Киянам обіцяють 30 нових бульварів і озеленену Либідь

05.10.2011  16:00

Після реалізації Генплану Києва до 2025 року кількість зелених зон на одного мешканця зросте до 19,2 метрів, а 30 вулиць стануть бульварами.

Про це на круглому столі присвяченому зеленим зонам заявив керівник авторського колективу з розвитку інженерних розділів та озеленення нового Генплану Микола Романець.

"Розробляти Генплан ми почали у 2008 році і тоді було 14,9 м зелених насаджень на людину. Ми попрацювали над концепцією і на стадії концепції вже вийшли на 16 метрів. Тобто частину ми в тої адміністрації відвоювали", - сказав він.

Романець додав, що після "хорошої роботи" нового керівництва Київської адміністрації столиці повернули 1600 га землі.

"Зараз продовжується робота. Ще по 90 об'єктах (486 га) ведемо роботу. І на стадії генплану ми вийшли на 19, 2 м зелених насаджень на людину", - сказав він.

Водночас Романець додав, що у новий Генплан включені всі ділянки, які буди виділені з порушення, але досі не повернуті у власність міста.

"Не дивлячись ні на що, коли розробляли проект Генплану, ми всі ділянки, які виділялись з порушеннями, показали так, як вони повинні бути. Якщо це прибережна смуга – то це прибережна захисна смуга, якщо острів – то острів", - сказав один з розробників генплану.

Він наголосив, що місто, згідно з новим Генпланом, приведе до ладу ліси довкола Києва. Їх назвуть буферними парками і облагородять, щоб люди могли там відпочивати.

"Ми також хочемо набрати 72-100 га так званих територій бульварного оформлення Києва. Ми запропонували створити 30 бульварів по місту, де пішохідна доріжка була б розділена на частини – пішохідну і велосипедну, а між ними були дерева", - сказав він.

Водночас, додав він з бульварами виникла проблема:

"Коли ми роздивилися такі вулиці в Києві, то натикалися на будинки. Але ми пропонуємо записати ці вулиці в Генплані як бульвар. А далі, коли буде йти реконструкція цих вулиць,  там зроблять бульвар, а де це неможливо буде зробити, там просто проведуть озеленення".

Крім того, за словами Романця, для збільшення зелених зон місто має намір відновити річки Києва.

"Ми розробили проект пропозицій і серед них бульвар вздовж Либеді", - сказав розробник генплану, наголосивши, що на таких територіях "не буде ні готелів, ні торгово-розважальних комплексів".

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.