Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e8c28629384c/
Українська правда
Київ

"Київенерго" пустять з молотка

05.10.2011  12:50

Фонд держмайна оголосив конкурс із продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії "Київенерго".

Про це йдеться в повідомленні фонду, пише Кievpress.net з посиланням на "Українські новини".

На конкурс, який відбудеться 25 листопада, виставляється пакет з 27091070 акцій компанії за стартовою ціною 432 мільйони 305 тисяч гривень.

Згідно з умовами конкурсу, потенційні покупці повинні упродовж останніх трьох років здійснювати виробництво й передачу обсягів електроенергії, що відповідають не менш 30% обсягів "Київенерго" за цей же період.

Крім того, учасник конкурсу повинен упродовж останніх трьох років володіти більш 50% статутного капіталу юридичних осіб, що здійснюють діяльність по виробництву й передачі електроенергії в обсязі не менш 30% від показників "Київенерго" за такий же період.

До участі в конкурсі не допускаються: юридичні особи, у статутному капіталі яких державна частка становить більш 25%; особи, які прямо або побічно контролюють компанії з державною часткою більше 25%.

Покупець пакета акцій зобов'язано забезпечити погашення боргу за придбану електроенергію згідно з договорами реструктуризації з державним підприємством "Енергоринок" за рахунок цільових надбавок до тарифів і інших джерел фінансування.

Крім того, майбутній власник повинен погасити борги по кредитах, наданих під гарантії Кабінету Міністрів; погасити упродовж 6 місяців простроченої заборгованості перед бюджетом, по позабюджетних платежах і по соціальному страхуванню й не допустити виникнення нових боргів.

У соціальній сфері покупець зобов'язаний: протягом місяця погасити прострочену заборгованість по заробітній платі й соціальних виплатах; не допустити утворення такої заборгованості; поетапно підвищувати зарплату з урахуванням інфляційних процесів і матеріального стимулювання працівників залежно від результатів господарської діяльності.

Нагадаємо, експерти вважають, що група ДТЕК (Ріната Ахметова) є основним претендентом на купівлю 25% "Київенерго".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.