Кільцева електричка замість 50 хвилин їде півтори години? ФОТО

05.10.2011  10:32

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Попри обіцяні 50 хвилин, елекричка насправді їде довше

Міська кільцева електричка, яку відкрили 4 жовтня, замість обіцяних владою 50 хвилин, насправді об’їжджає київ за 1 годину 26 хвилин.

Про це пишуть на "Форумі Української правди".

За словами форумчанина Сергій SV, який "випробував" міську електричку, дорога від Сирця до Дарниці займає 18 хвилин, а от повне кільце – майже півтори години.

Поки на станціях не встановлені турнікети, їх заміняє охорона.

За словами Сергій SV, електричка стане в нагоді багатьом містянам – люди в перший день активно вивчають розклад руху потягів. Кияни кажуть, зручно і на навчання їхати, і на роботу.

Однак є й незадоволені, бо для столичного мешканця прочекати 30 хвилин зранку – розкіш.

"Для тих хто в танку – я оце їхала маршруткою і приїхала на станцію о 10-й. А електричка по розкладу – о 10-25. То я мушу чекати півгодини. За цей час я на іншому транспорті пів-міста проїду. Даром мені нецікавий такий "скоросний" сервіс електричкою", - пише інша форумчанка.

Незадоволення людей викликає і вартість електрички – 223 мільйони. Мовляв, колії були давно, потяги були, то на що ж такі кошти пустили.  

Крім того, згідно з розкладом, на вихідних електричка ходитиме рідше, ніж у будні. 

У суботу і неділю електричка курсуватиме "через раз" 

Також за даними ICTV, не до кожної станції наразі ходять автобуси чи маршрутки. Так, наприклад до небезпечної у криміногенному плані "Борщагівки" треба йти через ліс.

Влада обіцяє цю проблему вирішити найближчим часом.

Крім того, за даними порталу Вгороде, це лише квіточки - чимало проблем у самій електричці. Зокрема, розрекламовані на всі усюди велостоянки є лише в одному вагоні. Їх три. Отже, одна електричка може перевезти лише три велосипедисти.

Окрім того, що новий транспорт не зажди дружній до велосипедитсів, ще важе доведеться інвалідам та пенсіонерам. Адже на деяких станціях відстань від платформи до сходинки електрички мало не півметра. А якщо стати на останню сходинку потяга, то платформа виявляється - на рівні коліна. 

 

Однак і це не найгірше. За даними Вгороде, 5 жовтня електричка довезла пасажирів лише до половини дороги. На станції Київ-Волинський о 10.00 машиніст оголосив, що поїзд далі не поїде і попросив розлючених пасажирів покинути вагони.  

Фото форумчанина Сергій SV та Вгороде

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ