Столичні багатії заводять страусів-охоронців



Фото fotopets.ru

Київські багатії стають дедалі креативнішими – нині не достатньо мати величезний будинок з басейном і штатом прислуг та престижні авто.

Натомість у пошані страуси-охоронці або няньки для собак, пише "Сегодня".

"Зараз багато забезпечених людей купують собі страусів замість вівчарок. Днями я був на Ясногородській страусовій фермі й мені запропонували теж придбати таких охоронців. Зацікавило те, що птахи інстинктивно ходять по краю забору, кидаючись на всіх, хто бажає проникнути на територію", — розповів скульптор Олег Пінчук, який має будинок у селі Пінчуки під Києвом.

Він додав, що страусів тримати вигідно, бо вони їдять те, що й кури, а свій дім від чужих вони захищають інстинктивно.

Також, відзначає видання, нині популярно, крім садівників-водіїв-прибиральниці-кухарів, тримати офіціантів та няньок для домашніх псів.

"Потрібні 2 офіціанти, робота в приватному будинку, район Конча-Заспа. Досвід роботи в ресторані від 1 року, знання сервірування стола", - такі оголошення можна знайти в інтернеті.

Крім того, видання знайшло людину, яка працює собачою нянькою в приватному будинку депутата в Козине.

"Я працюю з песиком 4 години на день за 250 гривень. Дресирую його, мию, чищу зуби, закапую очі, годую. Також міняю горщик, тому що тварина ходить на спеціальний лоток", — розповів 35-рійчний собачий нянь Валерій.

До речі, серед жителів елітних особняків Конча-Заспи уважається поганим тоном відсутність так званої системи "Розумний будинок" (коли одним пультом управляється вся техніка будинку).

"Наприклад, ви можете включити чайник ще до того, як приїхали додому, або налити ванну. Правда, жителі елітних будинків частіше користуються цією системою для охорони квартири й спостереження за своїм домашнім персоналом", — розповіли в одній з компаній, що встановлює "Розумний будинок". Коштує така система від 6 тисяч євро.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ