У столиці 15 тисяч бомжів, - мерія



Фото caboodle.hu

У Києві налічується орієнтовно від 10 тисяч до 15 тисяч бездомних.

Про це на прес-конференції у вівторок заявила начальник Головного управління праці й соцзахисту КМДА Тетяна Костюренко, повідомляє "Інтрефакс-Україна".

"Сказати, яке число бездомних у Києві, важко – вони сьогодні отут, а завтра в іншому регіоні. Але періодично 10-15 тисяч – це та цифра людей, яких ми знаємо й з якими працюємо", - повідомила Костюренко.

За її словами, тільки цього року в столиці зареєстроване близько 2 тисяч бездомних, а всього за останні роки – більше 50-ти тисяч осіб. Більшість із них не зареєстровані в жодному регіоні, хоча є й люди зі столичною пропискою.  

На сьогоднішній день у Києві функціонує Будинок соціальної адаптації в Ясногородці на 300 людей, близько 70% мешканців якого є людьми, що вийшли з місць позбавлення волі. Крім того, працює Будинок соціальної опіки на вул. Суздальській, який розрахований в цілому на 170 людей, з них 16 людей проживає в платному соціальному готелі.

За словами Костюренко, у теплу пору року ці установи практично пустують, але взимку заповнені практично повністю.

Для хворих бомжів на Лівому березі на Червоному хуторі організоване лікарняне відділення на 20 ліжко-місць. Якщо є потреба, їх також лікують у лікарні на вулиці Петра Запорожця, але найбільше – у лікарні швидкої допомоги.

У свою чергу директор Будинку соціальної опіки Ірина Копотун повідомила, що з 1 грудня в Києві почнуть працювати соціальні патрулі, які забезпечуватимуть бездомних гарячою їжею, одягом.

Уся робота з бездомними фінансується за рахунок коштів міського бюджету, а також благодійними громадськими організаціями.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ