Тепло у житлові будинки подадуть 5 жовтня


Підключення житлових будинків до опалення цього року розпочнуть на 5 днів раніше – 10 жовтня.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

Зокрема він зазначив, що 5 жовтня розпочинається підключення до опалення пологових будинків, лікувальних установ, дитсадків, шкіл та інших загальноосвітніх навчальних закладів.

"За нормативами ми могли б розпочати опалювальний сезон пізніше, але вирішили піти на зустріч киянам та якомога скоріше надати їм бажане тепло", – сказав голова КМДА.

Відповідаючи на запитання глядачів, як жити, коли в будинку пів літа немає гарячої води, а на верхніх поверхах і холодної, Попов сказав:

"У нас була величезна кількість аварійних ситуацій, що виникли внаслідок випробування тепломереж. Проривів сталося настільки багато, що профільні служби працювали, практично, цілодобово. Аварійні бригади ледь встигали розв’язувати ці проблеми. Доходило до відключення гарячої води у 600 будинків! Нині їх залишилось кілька десятків, і ми сподіваємось, ось-ось цю роботу завершити до початку опалювального".

Як відомо, традиційно опалювальний сезон у Києві стартує 15 жовтня, водночас 11 тисяч столичних будинків підключали упродовж тижня. Нині ж міська влада обіцяє, що всі кияни 15 жовтня будуть з теплом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ