"Київводоканал": будівництво на Харківському шосе може спричинити катастрофу


Капітальна забудова на інженерних мережах "Київводоканалу" може призвести до непередбачуваних катастрофічних наслідків.

Як повідомляє прес-служба водоканалу, забудова на каналізаційних мережах – це пряма загроза життю киян та екології міста.

Водночас, наголошують в компанії, забудовники часто просто ігнорують звернення "Київводоканалу", продовжуючи зведення свого об’єкту.

Так, наприклад, за адресою вул. Харківське шосе, 19 триває розпочате незаконне будівництво автомобільного паркінгу, який входить до складу Житлово-офісного комплексу "Мега-сіті" (забудовник – ТОВ "Укоінвестбуд").

"Проект зазначеного комплексу не пройшов погодження з "Київводоканалом". Встановлені в ході будівництва паркінгу залізобетонні конструкції розміщенні безпосередньо на камері Головного Дарницького каналізаційного колектора діаметром 2 м 450 см, доступ до якої незабаром буде повністю перекрито конструктивними елементами паркінгу", - наголосили у водоканалі.

"Подібне самовільне будівництво, яке проводиться безпосередньо на спорудах міських інженерних мереж неприпустиме і є грубим порушенням чинних норм державних будівельних норм", додали у "Київводоканалі".

У компанії наголосили, що такі дії забудовника можуть призвести до виникнення техногенних аварій зі значними негативними наслідками. Адже через цю ділянку каналізаційної мережі проходить близько 80% стічних вод Лівобережної частини Києва.

"Представники водоканалу надавали припис на призупинення робіт та демонтаж встановлених конструкцій паркінгу, однак керівництво ТОВ "Укрінвестбуд" від його отримання злісно відмовилося", йдеться в повідомленні.

У водоканалі наголосили, що будівництво вже призвело до зсуву ґрунту та провалу асфальтобетонного покриття пішохідної доріжки поряд із трамвайними коліями, утворення тріщин в асфальті на відстані 0,3 м від трамвайної колії.

"Крім того, дозвіл на будівництво житлово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями на зазначеній земельній ділянці скасовано інспекцією Державного архітектурно-будівельного контролю у зв’язку із систематичним порушенням законодавства у сфері будівництва та архітектури", додали у "Київодоканалі".

У зв’язку з цим "Київводоканал" звернувся до прокуратури з проханням провести перевірку та зупинити будівельні роботи.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ