Прокуратура вимагає повернути готель "Турист" у власність держави


Прокуратура Києва подала позов до підприємства Федерації профспілок України "Укрпрофтур".

У суді правоохоронний орган виступає в інтересах Фонду держмайна, від імені якого вимагає визнати право власності на готель "Турист" у Києві за державою, пише "Дело". 

У своєму позові орган прокуратури вимагає визнати за державою право власності на готельний комплекс "Турист" (площею 18270,80 кв.м), що по вулиці Раїси Окіпної, 2 А.

Одночасно прокуратура заперечує продаж "Укрпрофтуром" компанії "Благодійний союз" майнового комплексу по вулиці Павлівській площею понад 600 кв.м.

Представники  прокуратури просять суд визнати недійсним договір купівлі-продажу й повернути нерухомість державі.

Як відомо, раніше генпрокурор Віктор Пшонка заявив про запобігання відчуження 45 об'єктів державної власності, які перебувають у віданні Федерації профспілок України.

Зокрема, йшлося про відчуження 20 об'єктів санаторно-курортного призначення, а також ще про 25 об'єкти, які могли бути виведені з держвласності шляхом підписання інвестиційних угод. У зв'язку із цим упродовж червня – липня 2011 року органи прокуратури порушили 35 кримінальних справ, з них 17 справ уже спрямовані до суду.

У власності ФПУ на сьогоднішній день перебуває 153 об'єкти, серед яких — 81 санаторій, 66 туристичних комплексів, 4 навчально-спортивні бази й 2 навчальних заклади.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ