За рік-два киян примусово заженуть в ОСББ



Фото osbb.kiev.ua

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов прогнозує, що у 2013-2014 році ЖЕКи зникнуть, і люди будуть змушені створювати Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

"Прийде час – я не можу сказати, що це буде завтра чи через рік. Я думаю, це буде 1 січня 2013 року чи 1 січня 2014 року, коли в нас не буде ЖЕКів. У нас буде право людей брати в експлуатацію свій будинок і самим заключати контракти", - сказав Попов.

Він додав, що сьогодні людей киян ніхто не змушує відмовлятися від ЖЕКу, але незабаром створення ОСББ стане примусовим.

"Сьогодні у нас ліберальна система, коли люди вирішують, хочуть ОСББ, чи ні. Але з практики інших країн можу стверджувати, що приходить час, коли уряд скаже (мешканцям) – ви власники, ми будемо вам на певних умовах допомагати, але це ваше питання", - сказав Попов.

Водночас він додав, що сьогодні столична влада готова допомагати містянам у створені ОСББ, зокрема, навчати управляючих такими організаціями.  

"Не секрет, що є проблема кадрового забезпечення цього процесу (створення ОСББ), готовність людей брати на себе відповідальність і перспективу використання тих коштів, які збираються як квартирна плата. Бо треба знати бухгалтерію, економіку, правові моменти. Тому нам треба навчати людей", - підсумував Попов.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ