Азаров обкатав нову електричку. Киянам треба почекати до вечора. ФОТО

04.10.2011  10:29

1 2 3 4

У вівторок у Києві відкрито рух кільцевого електропоїзда, який сполучає правий і лівий береги столиці і рухається по колу.

У церемонії відкриття руху взяли участь прем`єр-міністр Микола Азаров, голова КМДА Олександр Попов і керівництво Південно-Західної залізниці, повідомляє прес-служба мерії.

Азаров проїхався по колу від станції "Лівий берег" до станції "Дарниця".

Нині такий шлях займає 50 хвилин і коштує 1,7 гривні.

Наразі до послуг пасажирів 14 станцій, з яких можна буде пересісти на метро. Ще п’ять чиновники обіцяють ввести в експлуатацію у другу чергу. Планується, що це будуть станції: Либідська, Київ-Дніпровський, Відрадний, Київська-Русанівка та Оболонь.

Із 6.00 до 9.30 і з 16.30 до 20.00 електрички курсуватимуть з інтервалом 15-17 хвилин.  

Кияни та гості столиці зможуть скористатися електричкою ввечері 4 жовтня.

Водночас, як повідомляє прес-служба Південно-Західної залізниці, на підготовку інфраструктури і рухомого складу для організації руху бути освоєно 223 мільйони гривень, із них 80 мільйонів – кошти з держбюджету. 

На лінії передбачено курсування 66 електропоїздів, з них 30 - вранці та 36 - у вечорі.

Загалом проведено капітальний ремонт 12 електропоїздів, прокладено 12,4 км нових колій і 43 стрілочні переводи, модернізовано 14 км головних станційних колій , замінено і переобладнано 25 стрілочних переводів.

Для забезпечення руху електропоїздів було змінено графік руху близько 40 вантажних потягів.

Водночас, як заявив голова КМДА в ефірі телеканалу "Київ" у понеділок, наповну електричка запрацює лише 1 листопада.

Наразі за словами Попова, пасажири купуватимуть у касі квиток на електричку, а контролери зі станції будуть брати квиток і пропускати пасажирів.

"Хотілось би, щоб там були турнікети, як в метро, але поки нема проїзних квитків на цей маршрут чи жетонів. Це з 1 листопада цей проект запрацює стопроцентно, повнокровно", - наголосив чиновник.  

Фото з сайту КМДА

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ